Kdo smo

Arhitekturni biro Delavnica smo leta 2009 ustanovili Uroš Jereb, Damijan Gašparič in Maj Juvanec, trije prijatelji, podobnega razmišljanja, a drugačnih znanj in interesov, kar še danes dela biro zelo širok po idejah in znanju. S širjenjem ekipe pa se je paleta le-teh še dodatno obogatila.
Biro deluje na Vrhniki. Smo med prvimi biroji, ki že vrsto let svoj delovni proces podpiramo s tehnologijami BIM.
Za nas je vsak projekt popolnoma nov velik izziv, ki ga poskušamo s tesnim sodelovanjem, predvsem z naročnikom, in seveda drugimi strokovnjaki, rešiti na način, da bomo na koncu vsi srečni.
Naročnik s svojim le zanj ukrojenim projektom, mi pa z našim ‘otrokom’, ki smo ga poslali v svet. Na vsakega našega ‘otroka’, smo neizmerno ponosni!

Uroš Jereb u.d.i.a.

Arhitekt

Damijan Gašparič u.d.i.a. MArch

Arhitekt

Maj Juvanec u.d.i.a.

Arhitekt

Boštjan Peršolja

Arhitekt

Aleša Mrak Kovačič u.d.i.a.

Arhitekt

Anja Petek Ilešič m.i.a.

Arhitektka, oblikovalka in klekljarica

Vizija

Prostor oblikujemo skozi proces nastajanja projekta, ki kar najbolje ustreza potrebam in željam uporabnika, tudi tistim podzavestnim.
Pomembnejši parameter oblikovanja je racionalnost in celovitost zasnove, ki mora odgovarjati vsem ostalim dejavnikom.
Poseben poudarek dajemo na preglednost in sožitje prostora z elementi narave, v iskanju odgovorov kako zagotoviti najkvalitetnejše bivalno in doživljajsko okolje v kontekstu časa nastajanja projekta.

Z dolgoletno prakso na zasebnih in javnih arhitekturnih projektih in v oblikovanju interierjev in opreme se specializiramo v celovitih likovnih in tehnoloških prenovah obstoječega stavbnega fonda in objektov kulturne dediščine, oblikovanju javnih prostorov, otroških igrišč in parkovnih ureditev, celovite zasnove razstav in doživljajskih razstav, predvsem s področja prezentacije naravne in kulturne dediščine.

Z razširjeno interdisciplinarno ekipo v Delavnici izvajamo projekte urbanističnega in prostorskega načrtovanje ter snujemo celovite strateške prostorske zasnove, celovite vsebinske in energetske prenove objektov.
Naše tehnološke prednosti: BIM modeliranje v vseh fazah projekta, certificiran BIM manager, koordinacija z naročnikom v živo v 3D okolju, sodelovanje s projektanti z IFC izmenjavo podatkov.